ISSN 2457 - 3973

Traficanţi de droguri din Târgu Neamţ, reţinuţi de procurorii anti-mafia

Mai mulţi traficanţi de droguri din Târgu Neamţ au fost reţinuţi de procurorii anti-mafia.

Joi – 16 mai, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamț, au documentat activitatea infracțională a patru persoane.

O persoană a fost depistată în flagrant delict, în Târgu Neamț, în timp ce ar fi transportat aproximativ 3 kilograme de canabis destinate comercializării.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada 2023 – mai 2024, în mod repetat, cele patru persoane ar fi deținut, intermediat și comercializat, direct, diferite cantități de canabis către consumatori, inclusiv minori, din județele Neamț, Suceava, Botoșani și Iași. La aceeași dată, au fost efectuate 5 percheziții domiciliare, în județele Neamț și Suceava, fiind descoperite și ridicate cantități de droguri de risc (canabis), grindere, cântare electronice, medii de stocare a datelor, telefoane mobile, precum și 9.300 de lei. La data de 16 mai a.c., procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Neamț au dispus reținerea a 4 persoane, pentru 24 de ore”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, inspectorul Ramona Ciofu.

Vineri, 17 mai, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Neamț, cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile a celor patru persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a fost realizată cu sprijinul polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Neamț și jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț și Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție

Articolul anterior

Protest al angajaţilor Agenţiei pentru Protecţia Mediului, împotriva discriminării salariale

Articolul următor

Prim-ministrul Marcel Ciolacu, prezent la semnarea contractului de construire a noului SJU Piatra-Neamţ

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular