ISSN 2457 - 3973

Azi e nebunie în centrul municipiului Piatra Neamț! 1.000 de forestieri protestează la Prefectură și Direcția Silvică!

Circa 1.000 de forestieri sunt așteptați să participe, astăzi, la un protest în fața Prefecturii și a Direcției Silvice Neamț. Evenimentul este organizat de Asociația Forestierilor din România, filiala Neamț-Iași, și urmează să aibă loc între orele 11.00 șo 14.00.

Protestatarii solicită anularea licitatiilor de masă lemnoasă pentru că au prețuri de pornire necorelate cu piața lemnului, aflată într-o tendință de scădere. Reprezentanții ASFOR cer Romsilva să nu aleagă în mod preferențial parchetele spre exploatare, pentru că astfel se creează concurență neloiala agenților economici din domeniu.

”Cerem negocierea corecta,  de pe pozitii de parteneriat, a contractelor de vanzare a masei lemnoase si nu impunerea unilaterala a acestora de catre Romsilva. Consideram ca prin solutionarea favorabila a acestor revendicari nu vor mai fi favorizate,  asa cum se incearca acum, firmele  cu capital strain. Comunitatile locale nemtene, cu indelungata traditie forestiera,  doresc sa le fie asigurat  accesul  echitabil la resursa de masa lemnoasa in propria tara, asa cum prevede si noul Cod silvic. Invitam alaturi de noi pe toti silvicultorii nemteni, pentru a schimba impreuna sistemul invechit, feudal, dictatorial-comunist din cadrul RNP – Romsilva. Ne dorim ca alaturi de noi, silvicultorii sa isi revendice drepturile  salariale corecte, conform importantei muncii  pe care o presteaza,  sa isi recapete independenta deciziilor  fata de ordinele aberante de la centru si astfel sa isi redobandeasca demnitatea binemeritata”, au anunțat reprezentanții ASFOR, într-un comunicat de presă remis newsallert.ro          

Articolul anterior

Mugur Cozmanciuc: Sloganul ”PSD îți dă puterea este gol de conținut”! Noi susținem votul în 2 tururi!

Articolul următor

Primăria Piatra Neamț pune ”la bătaie” peste 1 milion de lei pentru ONG-uri!

Un comentariu

  • ma bucur ca cei care au afaceri in exploatarea forestiera stiu sa se organizeze in cei ce priveste protestele si nu mai cred in povestile unor indivizi care pe rand vin la putere la romsilva si directia generala pentru silvicultura.judetul neamt are paduri suficienta si pentru societatile de exploatare mai mici si pentru cei mari.nu este normal ca unii sa nu respecte caietele de sarcini ce se cumpara premergator licitatiei iar cei mici sa fie supusi la toate canoanele.cei care au dispus politic cine sa castige licitatiile este bine sa plece.este nevoie de oameni normali si nu avari dupa imbogatie.nici cum chinuie romsilva propietarii de paduri privati nu este in regula.asa cum se taie in padurea statului este bine sa se taie si in padurea privata.cota de 3mc/ha sufoca padurile batrane iar cioate apar tot mai multe cu toate ca este un contract de paza.doresc ca strada sa produca schimbari si in silvicultura.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular