ISSN 2457 - 3973

Polițiștii din Târgu Neamț s-au trezit cu un … proiectil de 47 milimetri!

Un ieșean bine intenționat dar fără o minimă logică a adus la sediul Poliției Târgu Neamț … un proiectil! Ofițerul de serviciu a crezut că nu vede bine atunci când bărbatul de 40 ani i-a pus pe birou proiectilul trasor de 47 milimetri. Imediat, polițistul a sunat la 112 și a solicitat prezența unei echipe pirotehnice din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Doi subofiţeri au preluat proiectilul, în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii în condiţii de siguranţă. Militarii vor efectua verificarea zonei pe parcursul săptămânii următoare, când bărbatul se va întoarce în judeţ şi va indica locul unde a descoperit proiectilul.

Joi, pirotehniștii ISU Neamț au fost chemați și la Roman, de către un tânăr, în vârstă de 27 de ani, care a descoperit un element de muniţie în albia râului Moldova, în timp ce se afla la scăldat. De la locul indicat, pirotehniștii au preluat un proiectil exploziv de calibrul 75 milimetri.

Pentru a preveni eventuale evenimente nedorite, răniri sau chiar decese, ce ar putea fi produse de elementele de muniţie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ reaminteşte modul corect de comportare la descoperirea acestora:

  • Anunţaţi imediat evenimentul, prin apel la „112”;
  • Nu atingeţi elementele de muniţie, declanşarea acestora poate duce la rănire sau chiar la deces;
  • Izolaţi zona şi nu permiteţi nimănui accesul în apropierea elementelor de muniţie, până la sosirea echipei pirotehnice, singura abilitată să execute misiuni de asanare a teritoriului, în condiţii de siguranţă.

Articolul anterior

Week-end de foc în Neamț! Ștrandurile din Piatra-Neamț și Roman vă așteaptă!

Articolul următor

Grindina a lovit și la Borca și Farcașa! Furtunile revin în această seară în zona de munte!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular