ISSN 2457 - 3973

Rugby Club Venus RIFIL: „Nu doar sport, mișcare sau competiții, ci și specializare!”

Nu doar sport, mișcare sau competiții, ci și specializare! Paula Ciorobâtcă și Amalia Buftea, componente ale lotului Rugby Club Venus RIFIL, au participat la cursurile Academiei Naționale de Rugby, organizate la Timișoara. Au fost singurele fete dintre toți participanții. Cursurile s-au adresat celor pasionați de rugby și care intenționează să își facă o carieră în sportul cu balonul oval. Astfel, în perioada 25-27 august, au avut loc trei cursuri diferite în formatul World Rugby: „Antrenarea Copiilor”, ”Activate” și „Level 1 Coaching XV”. Cursurile au fost gratuite, fiind organizate de Daniel Mitrea prin Academia Națională de Rugby și Federația Română de Rugby. Printre participanți s-au numărat actuali antrenori, persoane care activează deja la nivelul unor cluburi, dar și peste 30 de jucători.

Paul Ciorobâtcă

”Sinceră să fiu, sunt extrem de recunoscătoare pentru minunata șansă pe care am putut să o primesc! Acest curs a însemnat foarte mult, atât pentru mine cât și pentru colega mea! Nu ne gândeam că vom putea ajunge până în acest punct, dar mulțumită domnului profesor am ajuns! Am învățat o mulțime de lucruri noi, pe care deja le-am și pus în practică la ultimul antrenament de la Bodești. Sper, ca de acum încolo, să avansăm cât mai mult!”

 

Amalia Buftea

”Cursul a fost de mare ajutor, mai ales că am căpătat mai multe cunoștințe despre acest sport, pe care le putem pune în practică la antrenamente. Am văzut ce înseamnă rugby-ul la nivel de federație. Cu ajutorul domnului profesor am reușit să ajung aici, fără dumnealui nu aș fi reușit. Pentru mine este o mare realizare!”

 

Profesorul Eusebiu Popa:

”Este un curs binevenit pentru Paula și Amalia. Au învățat lucruri foarte interesante, pe care le vom aplica la antrenamentele Mâtzelor negre. Povestea continuă, rugbyul formează, dar și educă. Sezonul competițional nu s-a încheiat, după Timișoara urmează evenimentul de la Arad. Am avut ultimul antrenament înainte să înceapă școala. Aș vea să mulțumesc celei mai vechi jucătoare, Izabela Barna. După 6 ani de antrenament și competiții, Izabela a pus ghetele în cui. Succes în activitățile viitoare! Puțini știu ce se ascunde în spatele unei victorii! Puterea unui sportiv constă în a se ridica după fiecare meci … nu e nimic mai rău pentru un sportiv decât să strige antrenorul la el, în timpul meciului. Da, ca sportiv vei trăi și astfel de momente! Nu e o viața plină de lapte și miere, nu ne naștem învățați, poate doar talentați! Până la urmă, orice jucător poate confirma că rugbyul înseamnă 1% TALENT și 99% MUNCĂ și SACRIFICIU. Și această muncă … e grea!  Mulțumim partenerului oficial și de mobilitate RIFIL, dar și partenerilor financiari: Temad România, Dinamic 92, Grup TCE 3 Brazi, Chimcomplex Borzești. Sponsorilor tehnici: Vitamin Aqua, Vitanimix, Promotop Iași, Albini Prassa, Cerbis România, Ropharma și primăriilor Bodești și Pipirig.  Antrenamentele continuă la Bodești, sita cerne în permanență. Suntem pentru principiul: Calitate NU Cantitate!”

La Timișoara, Mâtzele negre au participat la ”Trofeul Dacilor“, fiind ultima competiție a verii pentru echipa feminină de rugby din Neamț. Au participat: Tomitanii Constanța, Șoimii Câmpia Turzii, Club Venus Rifil, S.C.M. Timisoara, C.S.S. Warriors Timisoara, C.S.U. Arad și A.C.S. Warriors Timișoara.

Lotul actual este format din: Paula Ciorobâtcă, Adelina Turică, Ioana Ciobanu, Maria Fulga, Amalia Buftea, Alexandra Popa, Ayana Pascal, Georgiana Dobrică, Amalia Creangă, Eliza Târdea, Sofia Ioniță și Antonia Ioniță.

PASIUNE, DISCIPLINĂ, RESPECT, SOLIDARITATE, INTEGRITATE, ATITUDINE și IMAGINE, asta înseamnă RUGBY CLUB VENUS RIFIL 1991, înființat pe 15 noiembrie 1991.

Articolul anterior

Poliţiştii din Neamţ au reţinut 8 şoferi care furau combustibil din cisternele cu care îl transportau

Articolul următor

Apă cu presiune redusă în comuna Răuceşti

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular