ISSN 2457 - 3973

Un bărbat din Piatra-Neamţ şi-a „ţepuit” patronul cu peste un milion de lei

Un bărbat din Piatra-Neamţ şi-a „ţepuit” patronul cu peste un milion de lei, în cadrul unei scheme pe care a dezvoltat-o timp de un an, din septembrie 2022.

„În urma cercetărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că, în perioada septembrie 2022- octombrie 2023, un bărbat în vârstă de 32 de ani, din Piatra-Neamț, în calitate de angajat al unei societăți comerciale, și-ar fi însușit din patrimoniul acesteia mai multe bunuri, respectiv anvelope. Acesta ar fi întocmit în fals documente fiscale de livrare a mărfurilor, în fapt bunurile fiind livrate către societăți comerciale controlate de către două persoane, cu vârste de 29, respectiv 50 de ani, ambii din Roman. Totodată, în urma extinderii cercetărilor, s-a stabilit faptul că bărbatul de 32 de ani, ar fi creat anterior celor mai sus menționate, o schema infracțională pentru delapidarea societății la care era angajat,  prin emiterea unor documente fiscale de livrare a mărfurilor către societățile comerciale controlate de către cei doi suspecți, stabilind cu aceștia ca mărfurile să nu fie achitate, sau să fie achitate parțial, pentru a avea posibilitatea de a plasa mai multe comenzi”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, inspectorul Ramona Ciofu.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de 1.029.000 de lei.

În vederea recuperării prejudiciului au fost instituite măsuri asigurătorii prin aplicarea sechestrului asupra unui autoturism, în valoare de aproximativ 75.000 lei și a unui imobil ( teren +casă) în valoare de aproximativ 380.000 de lei.

Față de bărbatul de 32 de ani și tânărul de 29 de ani a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, aceștia fiind cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de delapidare, respectiv complicitate la infracțiunea de delapidare.

Articolul anterior

Întrerupere temporară furnizare apă în municipiul Roman, între orele 23.00 – 06.00, perioada 24 aprilie – 1 mai

Articolul următor

Se opreşte apa în municipiul Roman – joi (25 aprilie), între orele 09,30 – 16,00

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular