ISSN 2457 - 3973

Primarul de Dămuc, despre Cheile Bicazului: ”Tot românii noștri sunt vânzători!”

Primarul comunei Dămuc, Anton Covasan, unul dintre cei care de ani de zile se plânge des discriminarea căreia îi cad tot românii în raport cu etnicii maghiari, a reacționat și el după episodul ”Cheile Bicaz, la Harghita”.

În ciuda faptului că este membru al PSD, Covasan nu s-a sfiit niciodată să spună lucrurilor pe nume chiar dacă acuzațiile lui s-au îndreptat și către partidul din care face parte.

La o postare pe facebook a administratorului public al județului, Cătălin Chiței, pe care primarul Covasan ”l-a crescut” la Dămuc în postura de administrator al comunei, edilul îi aduce aminte de problemele cu care se confruntă de ani de zile pe zona forestieră.

Anton Covasan a declarat despre Cheile Bicazului că se teme că vor fi ”predate” așa cum s-a întâmplat și cu pădurile.

”Mi-e teamă, Cătălin, tu știi de ce, așa au predat și pădurile și așa vor preda și teritoriile. Eu, dacă vreau să iau pădure pentru comunitate, pe mine mă încurcă. De 8 ani de zile mă chinui să intru în posesie în baza actelor legale, dar la composesoratele ungurești s-au pus pe tavă mii de hectare cu acte de expropriere, și pot dovedi asta cu documente! Tot românii noștri sunt vânzători, ungurii își fac treaba nestingeriți”, a spus primarul comunei Dămuc.

Anton Covasan este cel care, în urmă cu câțiva ani, a declarat după ce a ajuns la capătul răbdării nefiind ajutat de partidul său, că se va înscrie în UDMR pentru că maghiarii primesc imediat tot ce solicită.

Covasan nu a cerut lucruri fantastice pentru comuna sa ci punerea în posesie a suprafețelor de pădure pentru locuitori și drumuri reabilitate, mai ales că Dămucul a fost an de an una dintre cele mai afectate localități de inundații.

Despre situația Cheilor Bicazului am mai scris aici , aici și aici

Articolul anterior

Festivalul Medieval și Zilele Cetății Neamț, manifestări-emblemă ale orașului Târgu Neamț

Articolul următor

Accident mortal la intrarea în Târgu Neamț! Mașină înfiptă în copac!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *