ISSN 2457 - 3973

Primăria Piatra-Neamţ va investi 40 milioane lei în reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare

Primăria Piatra-Neamţ va investi 40 milioane lei în reabilitarea unor reţele de apă şi canalizare.

Anunţul a fost făcut, marţi, de primarul Andrei Carabelea, care a explicat că nu se va repeta situaţia moştenită de la fosta administraţie. Astfel, mai întâi vor fi realizate reabilitările reţelelor de utilităţi după care vor fi efectuate lucrări pe viitoarele culoare de mobilitate.

„Am iniţiat discuţii cu Consiliul Judeţean şi ne vom asuma reparaţii şi investiţii pe care ar trebui să le facă alţii în modernizarea infrastructurii de apă şi canalizare din oraş. Este o investiţie care va ajunge la circa 40 milioane de lei. Vorbim de punerea la punct a reţelelor pe viitoarele culoare de mobilitate. Azi facem aceşti paşi la timp şi nu vom ajunge în aceeaşi situaţie absurdă de a scoate înainte lucrări de modernizare carosabil, trotuare şi abia apoi să ne apucăm de studiile de fezabilitate şi documentaţii tehnice pentru apă şi canalizare, cum s-a întâmplat acum. Asta este realitatea! Vom faza proiectele din timp şi în 7 ani vom lotiza aceste lucrări pentru a nu ajunge să facem 3 bulevarde simultan, cum s-a întâmplat acum, ci să avem străduţe secundare pentru a permite circuite funcţionale pe întregul oraş”, a declarat primarul Andrei Carabelea.

Ediul a explicat motivul pentru care lucrările pe culoarul de mobilitate B-dul Traian – B-dul Decebal au întârzieri de 8 luni.

Vorbim despre un proiect de mobilitate care a fost realizat în anii 2018 – 2019 fără a luat în considerare că trebuie înlocuită magistrala de apă.

„Avem întârzieri de aproape 8 luni care se datorează întârzierilor consistente şi numeroase întâlnite la lucrările magistralei de apă. Acolo se lucrează sub tensiune, se sudează sub tensiune după condiţiile impuse de APA SERV iar un canal inundat cu apă presupune prima dată evacuarea apei. Cu APA SERV – trebuie să recunoaştem – se lucrează în avarie. Abia am reuşit să gestionăm această colaborare cu APA SERV. Aşa a funcţionat tot proiectul acesta. Nu putem trage la răspundere un constructor care a fost grevat de situaţii de genul acesta! Nu putem reproşa constructorilor aceste întârzieri! Cineva a pus carul înaintea boilor! Proiectele de mobilitate au fost scrise în perioada 2018 – 2019, atunci au fost şi contractate şi nu s-a avut în vedere îmbunătăţirea infrastructurii de utilităţi. Este ca şi cum faci o lucrare superficială, dai cu var dar nu rezolvi peretele fisurat. Aşa era cu proiectele de mobilitate, înainte să vin ca primar. Erau neimplementabile şi ţinute la sertar pentru că nu aveai cum să te apuci de spoit la suprafaţă câtă vreme nu rezolvi nişte probleme la subteran. Dacă făceam bulevardele Traian şi Decebal (fără schimbarea magistralei de apă), după ce le terminam începeam să lucrăm pentru remedierea avariilor la apă. Nu era pusă la punct magistrala de apă. La fel pe strada Mihai Viteazu, unde a apărut o avarie la o conductă de canalizare şi apa a săpat pe sub carosabil”, a explicat primarul Andrei Carabelea.

În momentul de faţă, pe bulevardul Traian se lucrează în ritm accelerat având în vedere că se fac cuplări ale magistralei de apă.

În ceea ce priveşte bulevardul Decebal, city-managerul Sorin Potolea a cerut pietrenilor înţelegere.

„Pe Decebal lucrurile vor fi puţin mai complicate, traseul va fi mai îngust şi probabil va fi nevoie de o redirijare pe perioade scurte şi segmente scurte, de trafic. Sperăm să avem înţelegere, încercăm să mişcăm lucrurile cât se poate de repede”, a declarat city managerul Sorin Potolea.

 

Articolul anterior

Întrerupere temporară furnizare apă pe B-dul Traian, Dr. Gh. Iacomi, Mărăței și Lămâiței din Piatra-Neamţ

Articolul următor

Marţi 13, la Bicaz! Primăria i-a anunţat pe bicăjeni că rămân „acum” fără apă 24 ore!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular