NewsAllert :

26 aprilie 2024

ISSN 2457 - 3973

Inevitabilul s-a produs în Neamț: elevi care au fost la școală, depistați ulterior cu COVID

Inevitabilul s-a produs și în Neamț: au apărut primele cazuri de COVID-19, odată cu debutul semestrului al doilea de școală.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Neamț, în perioada 8-12 februarie au fost confirmate pozitiv 8 cadre didactice și 6 elevicu vârste cuprinse între 4-18 ani, care nu au participat la cursuri față în față, infectarea fiind în mediul extrașcolar.

Însă 2 elevi care au participat la cursuri au fost depistați pozitiv la infecția cu SARS-CoV-2. Aceștia sunt parte din focare de familie și măsurile au vizat atât familiile (izolare/carantinare) cât și colectivitățile școlare. Au fost suspendate cursurile, pentru o perioadă de 14 zile, la clasele din care aceștia fac parte și pentru 3 elevi, contacți direcți, a fost dispusă măsura carantinei la domiciliu.

Procesul de învăţământ în aceste clase continuă în sistem online.A fost efectuată dezinfecția claselor.

Nu au fost depistate focare COVID-19 în unități de învățământ.

Cel mai probabil, acesta este doar începutul având în vedere că efectele repornirii unor activități în colectivități se văd după două săptămâni. Așadar, de la finalul săptămânii viitoare ne putem aștepta ca numărul cazurilor depistate în unitățile de învățământ, la elevi și cadre didactice, să crească.

Articolul anterior

ȘOCANT! Unul dintre pacienții decedați în incendiul de la Spitalul Județean Neamț NU AVEA COVID!

Articolul următor

Accident rutier cu 2 victime la Gârcina, duminică dimineață

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular