NewsAllert :

Candidat independent surpriză pentru Primăria Piatra-Neamţ: Florentina Luca Moise!

Deputatul Mugur Cozmanciuc (PNL Neamţ), vot pentru completarea legii privind performanţa energetică a clădirilor

De ce preşedintele PNL Neamţ, George Lazăr este cel mai bun candidat pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Neamţ

VIDEO Incendiul de la locuinţele Mănăstirii Văratec a fost stins după 4 ore

ALERTĂ! Incendiu la două locuinţe ale Mănăstirii Văratec!

Iată cine sunt candidaţii PSD Neamţ pentru Consiliul Judeţean! Un nume surpriză pe poziţia a doua!

Daniel Harpa (PSD), la depunerea candidaturii pentru preşedinţia CJ Neamţ: „Voi fi preşedintele CJ pentru toţi primarii şi nemţenii!”

Tineri răniţi după ce s-au răsturnat cu maşina la Bistricioara

Tupeu de şofer, în Piatra-Neamţ! Prins drogat la volan, de două ori în aceeaşi noapte!

Deputatul Iulian Bulai: „Dacă premierul dispreţuieşte Moldova, şi moldovenii îl vor jigni cu un vot anti-PSD!”

Alianța Dreapta Unită a depus candidaturile pentru Primăria Piatra-Neamţ şi Consiliul Județean Neamț

Primarul Carabelea demontează acuzaţiile APA SERV privind aşa-zisele piedici la lucrările de pe culoarele de mobilitate

Gheorghe Apetrei îi „suflă” în ceafă candidatului PSD la Primăria Târgu-Neamţ! Târgoveţii vor schimbarea! (sondaj)

Bărbat ucis de un copac doborât într-o exploataţie forestieră din Tarcău

Copil accidentat de un şofer băut pe trecerea de pietoni din parcarea Shopping City Piatra-Neamţ

1 mai 2024

ISSN 2457 - 3973

Preotul Munteanu a adus „Allegria” în sufletele bătrânilor din Săvineşti de Ziua Internaţională a Vârstnicului

Preotul Petru Munteanu, parohul Parohiei „Sfinţii Voievozi” Săvineşti alături de Asociaţia Culturală „Viva Allegria” a făcut duminică – 1 octombrie o surpriză vârstnicilor din localitate.

La Centrul de zi pentru persoane vârstnice din localitate a fost organizat un eveniment cultural-artistic dedicat Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice.

Iar surpriza a fost cu atât mai mare cu cât în spectacol şi-au făcut apariţia o parte dintre bătrânii beneficiari ai centrului.

Aceştia, sub coordonarea în ultimele săptămâni a profesoarei de canto Alina Apetrii (directorul Asociaţiei Culturale „Viva Allegria”), au pregătit un „buchet” de melodii adecvate vârstei lor, care a încântat audienţa.

Apoi a venit rândul micilor artişti de la Asociaţia Culturală „Viva Allegria” care a readus zâmbetul, speranţa şi amintirile frumoase celor câtorva zeci de vârstnici prezenţi la spectacol.

Întregul eveniment a fost presărat şi cu alte momente artistice apreciate de întreaga audienţă, din care a făcut parte şi primarul comunei Săvineşti, Daniel Horciu.

„Ne bucurăm că bătrânii din comuna Săvineşti pot să interacţioneze într-un spaţiu frumos pe care îl oferă Şcoala Veche – aşa cum este cunoscută această clădire – un spaţiu care are aminitirile lui. Şcoala Veche este primul loc unde cei vârstnici, acum beneficiari ai centrului, au învăţat primele litere şi au început să descopere misterele creaţiei. Ne bucurăm că acest eveniment ne adună împreună şi că avem ce învăţa unii de la alţii, şi noi, cei tineri de la ei şi, sperăm. şi cei vârstnici să nu se oprească din a învăţa şi adori să cunoască”, a declarat preotul Petru Munteanu, coordonatoul Centrului pentru servicii sociale „Samariteanul milostiv” Săvineşti şi paroh al Parohiei „Sfinţii Voievozi” din localitate.

„A fost o bucurie să lurez, în ultimele săptămâni, cu bunicii şi bunicele de la Centrul de zi din Săvineşti, oameni cu suflet mare şi poveşti impresionante. Şi bucuria este cu atât mai mare cu cât am reuşit să pregătim aceste momente frumoase, emoţionante pentru vârstnicii din Săvineşti. De fiecare dată noi, cei de la Viva Allegria, răspundem cu drag invitaţiei părintelui Petru Munteanu la evenimentele pe care le organizează atât în parohia pe care cu iubire şi devotament o slujeşte, cât şi în afara acesteia. Cu acest prilej vreau să transmit tuturor vârstnicilor un sincer La Mulţi Ani cu multă sănătate şi fericire”, a spus Alina Apetrii, directorul Asociaţiei Culturale „Viva Allegria” Piatra-Neamţ.

Serviciu social „Centru de zi pentru persoane vârstnice Săvineşti” a fost realizat cu fonduri europene în baza unui parteneriat între Primăria Săvineşti şi Parohia „Sf. Voievozi”, păstorită de preotul paroh Petru Munteanu.

Serviciul social „Centru de zi pentru persoane vârstnice Săvineşti” este acreditat conform Certificatului de acreditare seria AF Nr. 008747, eliberat la data de 24.11.2022 de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale şi deține Licența de Funcționare Provizorie Nr. 5654 / 29.11.2022, cu sediul în județul Neamț, comuna Săvinești, str. Pr. Ghe. Filip, nr. 3. 

Scopul Serviciului social „Centru de Zi pentru Persoane Vârstnice” este de integrare/reintegrare socială a persoanelor vârstnice din comuna Săvinești, în vederea prevenirii și combaterii riscului de excluziune socială, a prevenirii instituționalizării vârstnicilor, prin realizarea unor activități pentru depășirea situațiilor de dificultate în care se pot afla, oferirea unui spațiu corespunzător în care vârstnicii să se poată întâlni, relaționa și desfășura o serie de activități recreative cu impact pozitiv asupra stării psihice a acestora, de promovare a incluziunii sociale și de creștere a calității vieții peroanelor aflate la vârsta pensionării. 

Principalele activități oferite persoanelor vârstnice de Serviciul social „Centru de Zi pentru Persoane Vârstnice” Săvinești sunt următoarele:
– Activități de terapie ocupațională și activități de petrecere a timpului liber. Se desfășoară activități practice (lucru manual, confecționare brățări, obiecte decor, tricotat),
– Activități informative – urmărirea de programe radio sau TV
– Activități recreativ – distractive – La finalul fiecarei luni sunt sărbătoriți toți beneficiarii născuți în luna respectiva.
– Activități de recuperare/reabilitare în scopul menținerii sau ameliorării statusului funcțional al beneficiarului, conform recomandarilor dintr-un plan individualizat de asistenta si îngrijire;
– Servicii de îngrijire corporală în cadrul Salonului de Frizerie, care este dotat amenajat cu echipamente și obiecte de mobilier necesare și adecvate pentru prestarea serviciilor de îngrijire corporală.

Articolul anterior

Noaptea Cercetătorilor Europeni – o nouă ediție de succes organizată la Muzeul din Târgu Neamț (foto-galerie)

Articolul următor

Întrerupere temporară furnizare apă pe străzile V.A. Urechia și Alexandru cel Bun din Piatra-Neamţ

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular